Logo Wintertuinen Ursulinen

Plan je bezoek

Bezoekformules

We heten je graag welkom in de Wintertuin van de Ursulinen! Op deze pagina ontdek je alles over de verschillende bezoekformules, tickets en tarieven. Plan je een bezoek aan de Wintertuin? Bestel je ticket(s) dan zeker op voorhand online. Ook over de bereikbaarheid van de site vind je hier meer informatie. Een andere vraag? Scrol dan naar ‘handig om weten’ helemaal onderaan.

Belevingsparcours

Ga zelf op stap met een audiogids. Het belevingsparcours brengt bezoekers terug naar de bloeiperiode van het Ursulineninstituut aan het begin van de vorige eeuw. Onderweg word je ondergedompeld in de leefwereld van de toenmalige kostschoolmeisjes en zusters. Via interactieve multimedia-toepassingen ontdek je de geschiedenis en prachtige architectuur van deze bijzondere plek. De luistertour neemt je mee langs alle hoogtepunten en nodigt je uit om de Wintertuin op je eigen tempo te ontdekken. Je kiest zelf hoe lang je wil luisteren, kijken en stilstaan. 

Praktische info

Voor wie?
Aanbevolen vanaf 12 jaar

Wanneer?
Vrijdag, zaterdag en zondag van 13 uur tot 17 uur

Taal?
De audiogids is verkrijgbaar in het Nederlands, Frans en Engels

Duur
Ongeveer 1,5 uur

Tarieven

Standaardtarief
€13

Inwoner Sint-Katelijne-Waver
€10

Kinderen (5 - 15 jaar)
€2

Kansentarief
€2

Groepsbezoek met gids

De Wintertuin van de Ursulinen is de ideale plek om te ontdekken met een groep vrienden, collega’s of familieleden. Ook verenigingen zijn welkom. Reserveer tijdig een rondleiding met gids voor je eigen groep op een tijdslot naar keuze. Als belangrijke extra’s krijg je de La Fontainerefter, de Kerkgang en kloosterkerk, de Bloemengang en de unieke pianogalerij te zien. Die ruimtes bezoek je niet tijdens het individuele belevingsparcours.

Praktische info

Voor wie?
Voor groepen tot 20 personen. Meer dan 20 personen? Dan splitsen we de groepen op.

Wanneer?
Dinsdag t.e.m. zaterdag van 9u30 tot 16 uur en op zondagvoormiddag

Taal
Rondleidingen worden aangeboden in het Nederlands, Frans, Engels. Duits, Spaans en Italiaans zijn enkel mogelijk op aanvraag.

Duur
Ongeveer 2 uur

Tarieven

Standaardtarief
€12 per persoon met een minimumafname van 15 tickets.

Per boeking is er een bijkomende servicekost van €60.

 

Instaprondleiding

Wil je graag een gegidste rondleiding volgen maar kom je niet in groep? Met onze instaprondleidingen kan je elke zondag als individu of familie aansluiten bij een gegidste rondleiding. Een gepassioneerde gids neemt je mee op sleeptouw doorheen de erfgoedsite. Je bezoekt met gids ook de La Fontainerefter, de kloosterkerk en de unieke pianogalerij. Die ruimtes bezoek je niet tijdens het individuele belevingsparcours.

Praktische info

Voor wie?
Aanbevolen voor bezoekers vanaf 12 jaar

Wanneer?
Enkel op zondag om 13u30 en 14u30. Gelieve op het gevraagde uur (ten laatste om 13u30 of 14u30) aanwezig te zijn zodat de rondleiding tijdig kan starten.

Taal
De instaprondleidingen worden gegeven in het Nederlands (13u30) en het Engels en Frans (14u30).

Duur
Ongeveer 2 uur

Tarieven

Standaardtarief
€15

Kinderen (5 - 15 jaar)
€2

 

Bereikbaarheid

De Wintertuin bevindt zich in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, op een tiental kilometer van centrum Mechelen. Hier vind je de weg naar de site.

Handig om weten

Iets niet helemaal duidelijk? Hier vind je een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.