Logo Wintertuinen Ursulinen

Ontdek

Een verborgen parel

Verscholen in de regio Mechelen ligt De Wintertuin van de Ursulinen: een ongekende parel van de art nouveau. De feeërieke wintertuin met kleurrijke glas-in-loodkoepel maakt deel uit van een als monument beschermd gebouwencomplex waar onderwijs, architectuur, kunst en geschiedenis samenkomen.

De Wintertuin van de Ursulinen is een levendig eerbetoon aan onderwijsinnovatie, internationaal ondernemerschap en straffe, ondernemende vrouwen. Dat ontdek je aan de hand van een gloednieuw interactief belevingsparcours in de geest van de art à l’école-beweging die rond 1900 furore maakte. Interesse in een rondleiding? Laat je dan op sleeptouw nemen door één van onze bevlogen gidsen.

Ontdek de regio

De Wintertuin ligt op een boogscheut van het centrum van Mechelen. Daar valt altijd wat te doen, zien, beleven en bewonderen. Ontdek onze tips voor een dagje Mechelen.

 

De Wintertuin bevindt zich in het hart van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, een deelgemeente van Sint-Katelijne-Waver. Benieuwd naar andere bezienswaardigheden in de regio? Surf dan naar onderstaande website.

Groepsbezoek met gids

Ga samen met vrienden, collega’s of familie op pad door het gebouwencomplex met een van onze gidsen. Zij vertellen verborgen verhalen en wijzen je op interessante details van de bijzondere plekken in het enorme complex.

Belevingsparcours

Ga op stap met een audiogids en keer terug naar de bloeiperiode van het Ursulineninstituut anno 1900. Via multimedia-toepassingen ontdek je de geschiedenis en architectuur van deze bijzondere plek.