Logo Wintertuinen Ursulinen

Handig om weten

Reserveer je bezoek altijd op voorhand via de online boekingsmodule. Je betaalt en ontvangt je tickets dan via mail en bent zeker van je gekozen tijdslot. Tickets voor het belevingsparcours of de instaprondleidingen zijn ook verkrijgbaar aan de balie, maar enkel als er voor dat tijdslot nog plekken vrij zijn.

Gemiddeld duurt het belevingsparcours met audiogids anderhalf uur. Vanaf je aanvangstijd krijg je in totaal twee uur om de site te verkennen. Een bezoek met gids (groepsrondleiding en instaprondleiding) duurt twee uur. 

Kom zeker op tijd! Houd er rekening mee dat uw groepsrondleiding kan worden ingekort bij laattijdige aankomst.

Met onze instaprondleidingen kan je elke zondag als individu of familie aansluiten bij een gegidste rondleiding. De instaprondleidingen worden gegeven in het Nederlands (13u30) en het Engels en Frans (14u30). 

Opgelet: gelieve op het gevraagde uur (ten laatste om 13u30 of 14u30) aanwezig te zijn zodat de rondleiding tijdig kan starten.

Bestel minstens 14 dagen op voorhand een boeiende rondleiding met gids voor je groep of vereniging op een tijdslot naar keuze. Bestellen en betalen doe je via de online boekingsmodule. Wijzigt na bestelling het aantal personen in je groep? Geef ons dan minstens 48u op voorhand een seintje. Ben je met meer personen, dan vragen we je op de dag van je bezoek aan de kassa bij te betalen. Ben je met minder personen, dan is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.

Kom met je groep zeker op tijd! Houd er rekening mee dat uw groepsrondleiding kan worden ingekort bij laattijdige aankomst.

Scholen of klassen die interesse hebben in een rondleiding vullen best het contactformulier in. Je ontvangt vervolgens concrete informatie over de mogelijkheden.

Wij aanvaarden geen sport- en/of cultuurcheques. Het is ook niet mogelijk om met een museumpas toegang te krijgen tot onze site.

Dat kan, maar enkel voor niet-commerciële shoots. Stel je vraag via het contactformulier. Je ontvangt vervolgens concrete informatie over de mogelijkheden en voorwaarden.

De benedenverdieping is drempelloos toegankelijk. Het belevingsparcours situeert zich grotendeels gelijkvloers. De route op de eerste verdieping is niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers, maar kan dankzij een applicatie op een tablet ook worden beleefd. Wie met een gids op pad gaat, moet rekening houden met meerdere trappen. Er is geen lift aanwezig in het gebouw.

Je kan jouw kinderwagen achterlaten in de vestiaire en de route op de eerste verdieping verderzetten met je baby in een draagzak. Bij de toiletten is een verzorgingstafel te vinden.

Voor blinden en slechtzienden biedt de audiogids een allround ervaring. Een voelmaquette illustreert de omvang van het ganse Ursulineninstituut. Geleidehonden en assistentiehonden zijn welkom.

Honden zijn niet toegelaten in de Wintertuin en de rest van het gebouwencomplex. Geleidehonden en assistentiehonden zijn wel welkom.

Ja, gratis lockers en vestiaire zijn aanwezig. Grote tassen, rugzakken en paraplu’s dienen tijdens je bezoek hier opgeborgen te worden.

Foto’s nemen voor persoonlijk gebruik is toegestaan. Het is strikt verboden om deze opnames te gebruiken voor commerciële doeleinden en/of in gedrukte media. Studenten fotografie dienen een aanvraag in via het contactformulier.

Statieven en andere grote toebehoren zijn niet toegelaten in de Wintertuin. Tijdens rondleidingen met gids mag het maken van foto's het vlotte verloop van de rondgang niet verstoren. 

Daarnaast willen we benadrukken dat het ten strengste verboden is om foto's te nemen van onze leerlingen, leerkrachten en (vrijwillige) medewerkers van de vzw Wintertuin.

Er is geen eet- of drinkgelegenheid op de site zelf. 

Meer info over horeca in Sint-Katelijne-Waver vind je hier. Voor meer info over restaurants voor groepen in Mechelen kan je hier terecht.

Bezoek de Wintertuin

Plan je een bezoek aan de Wintertuin?
Koop je tickets op voorhand online.